Денят Община

Закриват Лятната полицейска академия в Килифарево

С велосипедно състезание днес в Килифарево закриват Лятната полицейска академия.  Събитието се провежда с помощта на служители от КАТ и Пътна безопасност, съобщи кметът на града Димитър Събев. На финала на надпреварата всички участници ще получат документ за майсторско правоуправление на велосипед.

През последните два месеца децата са били запознати с най-разпространените престъпления и как да се предпазят от тях, как да противодействат на агресията, как да се пазят от трафик на хора и какви са правилата за безопасност на движението. Имали са занимания по оказване на първа помощ, уроци за реакция при пожари и други бедствия. Спортът, здравословният начин на живот и създаването на приятелства също са били акцент в кампанията.

Детската полицейска академия се организира от Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Подкрепа оказват Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, Съюзът на пивоварите, НВУ „Васил Левски”.

Велосипедното състезание е част от предпразничната програма, с която Килифарево отбелязва 45-годишнината си от обявяването за град.