Образование

“Заедно в час” организира дискусия за образованието във Велико Търново

Как всеки може да допринесе за положителната промяна в образованието, лесно ли е да си учител и как фондация “Заедно в час” подкрепя мотивирани хора от различни сфери да преподават на ученици – това са темите на дискусията “ПрепоДАЙ. Ти си ключът за Велико Търново”, която ще се проведе на 13 ноември от 18:30 часа в „ТАМ“ на ул. „Марно поле“ 2А.

През последните години сме свидетели на редица негативни тенденции в сферата на образованието. Близо половината от българските ученици не разбират смисъла на това, което четат, и не успяват да се справят с елементарни математически задачи. Не успяват да развият и уменията, които са им необходими за успешна реализация на пазара на труда. Едновременно с това, българското образование страда от недостиг на мотивирани и добре подготвени учители, които да помогнат на децата и младежите да натрупат знания и да развият ключови умения. Всичко това се отразява и на обществото и икономиката на страната.

Ключ към положителна промяна обаче има и това са хората, които имат желанието и способностите да работят дългосрочно за подобряване на образованието в България. “Заедно в час” търси, обучава и подкрепя тези хора да станат учители и дългосрочни поддръжници на каузата за по-добро образование. На събитието ще бъде представена програмата на организацията за професионално и лидерско развитие, както и възможностите за кандидатстване в нея.

До 20 ноември “Заедно в час” набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си, които през 2019 г. ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да преподават на ученици в 11 региона на България.

В дискусията ще се включат двама участници от програмата на “Заедно в час”, за да обсъдят с присъстващите ролята на учителите.