Денят

Жълт код за силен вятър е обявен днес за областта, от довечера започва чувствително захлаждане

Днес времето ще е по-топло с показания на термометрите между 25 и 29-30 градуса. Облачността ще е променлива с потенциал вечерта да превали локално в Източна България, в Предбалкана и Стара планина. Последният ден на седмицата обаче ще е особено ветровит. С преминаването на студен атмосферен фронт поривите от северозапад в Дунавската равнина и някои райони в Горнотракийската низина ще достигнат 90-100 километра в час. За Великотърновска област е обявен жълт код за силен вятър.

Довечера ще започне осезаемо захлаждане и утре максималните дневни температури ще са едва между 15 и 20 градуса. Вятърът ще е североизточен с особено силни пориви по крайбрежието, където и вълните ще се усилят. Валежи няма да има, освен тук-там в най-южните части на страната. Облачността ще остане променлива с чести разкъсвания около обяд и в ранния следобед.

След краткотрайното рязко застудяване, в хода на седмицата температурите бързо ще се възстановят. Облачността ще остане променлива вторник-сряда с малка вероятност за слаби и незначителни превалявания. Дните около Петковден (14 октомври) ще са преобладаващо слънчеви с температури между 22 и 27 градуса.