Култура Любопитно

Журналистът Галя Щърбева разказва във Велико Търново 30 от най-вдъхновяващите истории и идеи за пътешествия

Журналистът Галя Щърбева ще разкаже в Регионалната библиотека във Велико Търново на 18 април от 18 ч. 30 от най-вдъхновяващите истории и идеи за пътешествия от предаването „Да хванеш гората“. В книгата на Щърбева читателите открият 30 невероятни места, които героите на поредицата са превърнали в свои дом и ново начало.

Галя Щърбева е автор, продуцент и водещ на предаването Да хванеш гората по Нова телевизия. Финансист по образование и журналист по призвание. Завършва курс по режисура и продуцентство в Лондонската филмова академия. Работи в Нова телевизия от 1999 година като репортер, водещ и продуцент на новини и актуални предавания.

Автор и продуцент е на редица документални филми, печелили множество награди. Сред тях е Калин и отбора на затвора – първата българска документална лента, закупена от Netflix. Вдъхновява се от историите на хора, които избират да живеят извън матрицата и общото схващане за щастие и успех. Така се ражда и предаването „Да хванеш гората“, което счита за най-пълноценния етап в професионалния си път.