Любопитно Община

Жители и гости на Велико Търново ще могат да полетят с топловъздушен балон

Велико Търново е от първите градове, в които всички желаещи граждани могат да се качат на топловъздушен балон напълно безплатно и да си направят уникални снимки от въздуха. Летенето ще се проведе на 20 юли (четвъртък), от 7:00 до 10:00ч. в района на цирковата площадка на бул. „Никола Габровски” 60. Желаещите се записват в деня на излитането, а престоят им във въздуха ще е 5 минути на височина 10 метра.  По време на излитането балонът ще е фиксиран към земята с въжета.

Привъзаното издигане се провежда в рамките на проекта „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България. Целта е да се популяризира новият туристически продукт – летене с топловъздушен балон,  който ще бъде включен в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона Румъния-България, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.

Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. Привързани издигания с балон ще бъдат проведени в 10 града в България и 10 в Румъния.

 

Повече за проекта можете да прочетете на www.balloonadventure.eu