Денят Община

Жителите на с. Велчево стартираха дарителска кампания в помощ на граждани от Украйна

Сдружение “Св. Георги” и Клубът на пенсионера „Златна възраст” във великотърновското село Велчево стартираха своя дарителска кампания за подпомагане на граждани, евакуирали се от Украйна. Средствата могат да се предават всеки ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 17.00 ч. в пенсионерския клуб, информират организаторите. Само за няколко часа от обявяването на дарителската акция жителите на с. Велчево събраха 80 лева. Кампанията ще продължи поне две седмици, уточни и кметският наместник Мустан Юсменов. Събраната сума ще бъде дадена на Българския червен кръст на ул. „Марно поле“ №14 във Велико Търново.

„Нека бъдем съпричастни и милосърдни като се включим дори с минимална помощ, която ще е от изключително значение в тази трудна обстановка за гражданите от Украйна, дошли на територията на Велико Търново и общината”, пишат организаторите на дарителската кампания в с. Велчево.

Това не е първото дарение на жителите на населеното място. Само преди няколко месеца те се организираха и дариха на обитателите на Дома за стари хора „Венета Ботева” във Велико Търново топли ръкавици, консумативи и др.

Кремена Крумова – Попова