Любопитно

Жени мотористи превземат с. Никюп в края на юли

Жени мотористи от сдружение „Lady bikers MPfwered“ ще посетят в края на юли великотърновското село Никюп. Визитата е част от тяхната обиколка из цяла България и е свързано с познанството им с кметицата Йорданка Атанасова. Няколкото дами ще се срещнат с нея и жители на населеното място, ще поговорят с тях по различни теми, ще опитат от местните специалитети, ще посетят и римския град Никополис ад Иструм.

Сдружението  „Lady bikers MPfwered“  е регистрирано скоро. В него членуват близо 250 жени мотористи от всякакви професии и положение в обществото. Организират редица каузи.

И още. Те са майки, сестри, дъщери, съпруги, баби, внучки, приятелки… ние сме лекари, продавач-консултанти, певици, актриси, счетодовители, медицински сестри, мениджъри, преводачи, фризьорки, учители, акушерки, дизайнери, програмисти, готвачи… те са просто жени! На нито една от тях моторът не е чужд и за тях той не е някакво превозно средство на две колела. Те управляват тези машини. Карат пистови мотори, кросови мотори, ендуро, туръри, крузъри…

За тях – да притежаваш свой, собствен мотоциклет, е една сбъдната мечта.

Те имат своите страхове, своите надежди, своят живот, но всички тях ги обединяват двете колела, шумът от запаления двигател и възможността да вдишат вятъра в движение не през отворения прозорец, а вятъра който минава около тях, понякога и през тях.

Имат каузи, защитават справедливостта и искат да мотивират всяка друга жена или мъж да бъде себе си, да търси доброто в себе си и да помага на останалите, както и да сбъдва мечтите си, а защо не – и да се приобщи към голямото семейство на мотористите.

Кремена Крумова – Попова