Спорт

„Етър” показа новите екипи за сезон 2020/2021

Етър” показа новата екипировка на отбора за предстоящия сезон 2020/2021 г. в Първа лига. Екипите бяха представени от капитана на тима Яни Пехливанов и един от най-опитните футболисти – Иван Петков.

Основният екип е в традиционния виолетов цвят с бяла добавка и кантове на фланелките. Резервният цвят на етърци, заявен в БФС за мачовете, е с жълти фланелки, бели шорти и бели чорапи. Във виолетово на фланелките са номерата на гърба и логото на спонсора Winbet. Този сезон на гърба не са изписани фамилиите на играчите. Екипировката отново, както и в предишните години, е на фирмата Joma. С новите екипи във виолетово „болярите” ще излязат още за първия си мач срещу „Царско село” във вторник от 20 ч.

Опитният защитник Мариян Иванов стана официално най-новото попълнение в отбора, след като подписа едногодишен договор. Той е роден на 10 юли 1990 г. и е юноша на „виолетовите”, играл е за тях през 2009-2011 и 2013-2014 г., а още е бил футболист на „Доростол”, „Поморие”, „Калиакра”, „Локомотив” (ГО), „Ботев” (Вр) и „Септември”.

С идването му старши треньорът Петко Петков разполага в момента с 20 футболисти плюс готвещите се в първия тим четирима юноши от школата.