Спорт

„Етър” останаха втори на турнира за купата „М&BM“

Подрастващият отбор на „Етър“ остана втори на турнира, организиран от Асоциацията на българските футболисти и БФС, който се проведе под патронажа на кмета на старата столица инж. Даниел Панов. Мачовете се играха в ДКС „Васил Левски”, а самата надпревара бе част от националната програма „Децата и футболът“. Осем отбора спориха за трофея, като шампион стана тимът на „Локомотив” – Горна Оряховица.

Финалът бе наистина драматичен. Неволна грешка, секунди преди последния съдийски сигнал, лиши виолетовите от шанс да претендират за купата. Старши треньорът на болярите Красимир Балъков поздрави всички участници и ги мотивира да бъдат винаги готови и да слушат повече треньорите си. „Мъжка игра с много сълзи и емоции”, така той определи финалното дерби.

Индивидуална награда за най-добър вратар заслужено спечели Мариян Любомиров от „Локомотив” – Г. Оряховица, а най-добър защитник стана Теодор Райков от „Етър”. За златен полузащитник бе обявен Димитър Тодоров от „Белица” – Килифарево, а Мартин Господинов от „Локомотив” – за най-добър нападател. Гол-майстор на турнира стана Радослав Найденов от „Етър”, а Кристиян Байдаков от „Локомотив” –  най-добър състезател. Антонио Мирославов от „Етър” бе отличен като най-техничен футболист, а най-полезен състезател стана Иван Капитанов от отбора на „Академик” – Свищов.

Отборни награди – екипи, футболни топки получиха всички участници които се класираха така:

8. „Янтра” – Полски Тръмбеш с треньор Тихомир Антонов

7. ОФК „Павликени” с треньор Карол Каролев

6. „Левски” – Стражица с треньор Илия Илиев

5. „Белица” – Килифарево с треньор Илко Трифонов

4. „Изгрев 93” – Царевец с треньор Милен Иванов

3. „Академик” – Свищов с треньор Пламен Ангелов

2. „Етър” – Велико Търново с треньор Стефан Николов

1. „Локомотив” – Горна Оряховица с треньор Йордан Петров

Звездите от САЩ`94 Красимир Балъков и Илиян Киряков, редица спортни специалисти, експерти и представители на административното ръководство на „Етър” връчиха отличията на младите състезатели, а организаторите обещаха турнирът да се превърне в спортна традиция.