Спорт

„Етър” – „Лудогорец” – в неделя на стадион „Ивайло”

В последния мач от редовния сезон, тази неделя „Етър” домакинства на „Лудогорец на стадион „Ивайло”. Футболният празник ще събере хиляди фенове на спорта в старата столица, обобщиха от ръководството на виолетовите.

„На моите футболисти им казах в София, че няма какво да губим – можем само да печелим. И този мач ще премине под същия девиз – излизаме, играем нашата игра, разбира се съобразяваме се с противника, но искаме да зарадваме хората, които ще ни подкрепят тук, на стадиона”, коментира главният мениджър Краси Балъков. Той припомни, че присъствието на болярската футболна общественост е жизнено важно за отбора. „Всеки в България знае какво представлява „Лудогорец”. Искам момчетата да се борят от първата до последната минута и вече накрая – съдбата и само Господ може да каже как ще завърши този мач”, допълни Балъков.

„Само липсата на късмет ни лиши от това да се върнем с повече точки тук”, сподели вратарят Христо Иванов, който отлично защити честта на отбора на двата мача срещу „ЦСКА” и „Левски” в столицата. „Знаем, че „Лудогорец” е най-добрият отбор в България, но всичко свършва дотам. Вярваме във възможностите си и знаем, че можем да се надиграем и да постигнем някакъв положителен резултат, който в следващата фаза да ни даде нужното самочувствие и увереност”, коментира още той. По негови думи, без себераздавене до последната капка пот и кръв – няма да стане. „В момента имаме много силен колектив, раздаваме се във всеки момент, това е едно от силните ни качества”, подчерта Иванов. Своите очаквания за добра игра сподели и младежкия национал Чавдар Илиев. „Настроението е добро, подготвихме се добре, в последните два мача играхме равностойно на съперниците си, сигурен съм и че срещу „Лудогорец” ще го направим”, коментира той.

Касите за билети отварят в 14:30 часа, подчерта административният директор на „Етър” Страцимир Тинчев. Той призова цялата търновска общественост да дойде на мача в неделя, за да може да бъде от полза на отбора, да засвидетелстват своята подкрепа в момент, когато тя е наистина необходима. Голям е интересът в предварителната продажба на билетите, обобщи Тинчев. Той припомни, че паркингът около стадиона ще бъде затворен още в неделя сутрин, тъй като се очакват доста гости.

Само Георги Сърмов е контузен, с разкъсани мускулни влакна и ще се наложи да се лекува в следващите две седмици и половина. Защитникът Венелин Филипов също е готов за игра, успява да се адаптира бързо към колектива, въпреки че не беше на подготвителен лагер с отбора. „Все още сме далеко от тази игра, която на мен ми се иска. Но съм много позитивно изненадан от нашата концепция, която футболистите възприеха и успяват да я приложат за такова кратко време на зеления терен. Още при пристигането ми им казах, че няма да е лесно. Нещата се случват, дай боже и занапред да продължава така. Вярно е липсват много точки, но ние загубихме много точки през първите 20 мача на първия сезон. Ще опитаме всичко възможно да се преборим, разчитаме на всички състезатели. Имаме план А, план Б, план В. Определено ще бъде интересен мач, затова нека футболните почитатели от Велико Тървново да ни посетят и да гледат мача”, апелира Балъков.