Спорт

Етър излиза срещу Септември в неделя

Старши треньорът на „Етър“ Веселин Великов говори преди предстоящия мач на „болярите“ срещу „Септември“ (Сф), който е в неделя от 16:30 ч. на стадион „Ивайло“.

„Може би това е един от най-важните ни мачове в първенството – при една победа се утвърждаваме еднолично на върха с няколко точки аванс пред останалите. Трябва да направим всичко възможно да победим „Септември“ и хубавите игри, които направихме досега, да ги затвърдим с поредна победа.

Готови сме на сто процента за предстоящия мач. Всички са здрави – нямаме болни футболисти, нямаме контузени и наказани. Разполагаме с всички играчи и утре ще преценяваме кои ще попаднат в групата от 18 души.

Познавам много добре „Септември“, те са отбор, които играят вече втора-трета година заедно. Миналата година ги напусна само Сърмов, който е половин отбор, но на неговото място взеха Влади Узунов. Най-важното е в неделя да завършим с положителен резултат за нас.

Имаме два поредни мача срещу тях, веднага след това им гостуваме за купата, разбира се, че ще играем за победа и в двете срещи. По-важният ни мач е сега в неделя, не че следващият не е важен, но три дни по-късно гостуваме във Варна на „Спартак“. Ще има ротации, но ще направим всичко възможно да продължим и за купата.

Призовавам всички фенове на „Етър“, които имат сертификат за ваксини, преболедували са ковид или имат отрицателни тестове, да заповядат в неделя на стадион „Ивайло“. Ние имаме нужда от тяхната подкрепа!“