Спорт

„Етър“ излиза в Ловеч за победа срещу „Литекс“

„Етър“ гостува на „Литекс“ в 1/16 финал за купата на България с категоричното намерение да продължи напред. Двата тима често играят помежду си в приятелски срещи, но този мач е различен, увериха от клуба. „Познаваме се добре, бил съм там и знам амбициите им, въпреки че сега са във Втора лига. Уважавам всички, с които съм работил, но този мач е различен. За разлика от контролите, сега очаквам здрав мач, в който отиваме да бием. Искаме да продължим напред в турнира“, коментира главният мениджър на етърци Красимир Балъков.

Със сигурност той ще даде почивка на някои от основните си играчи. В групата за мача няма да са Георги Сърмов, Иван Скерлев, Велко Батрович и Христо Иванов, като ще се даде шанс на футболисти, които по-рядко влизат в игра. „Нормално е да има промени в състава, някои ще почиват, ще дам шанс на други, но отиваме за победа“, заяви Красимир Балъков.

Двубоят между „Литекс“ и „Етър“ е във вторник от 17:00 ч. на градския стадион в Ловеч. Главен съдия е Петър Костадинов от Добрич, негови асистенти са Светослав Стойчев и Даниел Цолов, четвърти съдия – Калоян Кирилов. По реграмент се играе само в един мач по системата на елиминациите.