Спорт

„Етър“ започна подготовка с 23 футболисти

Подготовка за пролетния полусезон започна „Етър“. Част от играчите днес направи първа тренировка на терена „Трифон Иванов“, докато другите минаваха медицински прегледи, а утре двете групи ще се разменят. С 23 футболисти разполагат в момента „виолетовите“.

Тренировки с отбора започна халфът Божидар Кацаров, който се очаква утре да подпише договор. Кацаров идва от „Царско село“, където игра в последните три сезона. Подготовка с отбора започнаха и Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, като и двамата ще бъдат на лагерите в Сандански и Турция. В тима отново са и юношите Кольо Станев и Стелиян Добрев.

С още двама играчи се раздели „Етър“. Румен Руменов премина в „Арда“ (Кърджали), а днес бе оформена раздяла по взаимно съгласие с нападателя Крис Гади. Ново име в треньорския щаб е Марин Стефанов, който ще бъде плътно с първия отбор, но ще продължи да води и дублиращия тим.

В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там ще бъде до средата на месеца, като на 15 януари ще направи и първата контрола срещу „Струмска слава“. От 17-и заминава на лагер в Турция.