Култура

Естраден празник ще огласи сцената на летния театър в четвъртък

Йордан Марков и Тоника Домини ще поднесат концерт в Летния театър във Велико Търново. Публиката ще се наслади на едни от най-емблематичните български песни от репертоара на „Фамилия Тоника“, „Домино“ и дует „Шик“, ще прозвучат шлагери от албума на младия изпълнител „Живот на кръстопът”, ще има много звукови, светлинни ефекти и много изненади, обещават организаторите Проявата е с участието на Dance studio Deja Vu и с подкрепата на Община Велико Търново и кмета инж.  Даниел Панов.

Самият Марков има богата творческа биография и множество награди зад гърба си. Работи с известни имена на българската музикална сцена като Тончо Русев, Евтим Евтимов, Ваньо Вълчев, Светостлав Лобошки, Мариета Ангелова, Стефан Димитров, Богдана Карадочева, Пламен Велинов, Александър Петров, Иван Тенев, Валентин Пензов. Завършил е НМА „Панчо Владигеров”, а като най-значимата своя награда, Марков определя обичта на публиката, която неведнъж е срещал на музикалните конкурси „Бургас и морето”, „Пиринфолк” и други.

Преди две години излезе първият му албум – „Живот на кръстопът”, с който нашите слушатели могат да се сдобият, като дадат своя вот в анкетата на Общинското радио. Името на победителя, ще бъде изтеглено с жребий в деня на концерта във Велико Търново.

Марков се оказва единственият млад изпълнител, който продължава традициите на шлагерната и естрадна песен. Като млад човек той вярва, че колелото се върти, убеден е, че ще дойде отново момент, когато младите изпълнители ще обърнат лице отново към този стил. Справя се сам, защото е амбициран. „Човек трябва да се бори”, категоричен е младият изпълнител.