Любопитно Поминък

Естествената визия в прическите е мотото на 2020 г.

За да имаме красив външен вид, трябва да се грижим за косата си. Но освен правилната грижа, е нужно да сме и с подходяща прическа.“Леки вълни,  изглеждащи небрежно и меки, натурални цветове  ще  са най-модерните през настъпващата  година. От две години техниката балеаж се налага много в България“-това сподели пред Общинско радио Велико Търново стилистът коафьор Красимира Димовска, собственик на  студио за красота в Старата столица.

Според нея по-зрелите жени залагат на  по-късите прически, които ги подмладяват, докато по-младите дами и  тинейджърите държат на дължината в косите и по-равните фризури.  Приятно  впечатление прави и факта, че все повече мъжете обръщат внимание на своята прическа и искат косата им да  е добре поддържана, дори има и такива, които се боядисват.

Ето и някои от най-популярните  мъжки прически, които Красимира  счита, че  ще  са много актуални  , защото не се нуждаят от специални грижи или специален стайлинг : таралеж,  боксфиле, помпадур  –  класическа прическа с дълго сресана назад  коса  или  високо разположена коса с късо подстригани страни. Важно условие за добрата мъжка визия е прическата да бъде избрана  и според формата на лицето.

За отлично поддържаната коса е необходимо в навиците ни за поддържане на косата си да включим и  ежеседмично ползване на  маска за коса, два пъти в месеца подхранващи ампули и кристали преди обработване на косата с маша или сешоар с  които разполагат и всички фризьорски салони.

Пламена Димова