Образование

Еразъм дни започнаха в Националния военен университет

Еразъм дни започнаха в Националния военен университет „Васил Левски“. Тази година международната среща се провежда онлайн и в нея участват университетски преподаватели, представители на неправителствени организации и студенти от седем държави – Литва, Румъния, Полша, Чехия, Унгария, Италия и България.

„Бих искал да благодаря на всички вас – нашите гости и партньори за любезно приетите покани да бъдете участници в нашия форум. За нас е важно, че в тези дни на затворени национални граници, ние успяваме да останем отворени един към друг! Успяваме да бъдем съпричастни с проблемите и темите, които повдига новата ситуация. Ние сме в състояние да докажем, че науката и програмата Еразъм + не могат да бъдат спрени в техния напредък и че винаги ще бъдат намерени нови пътища, въпреки възникващите ограничения“, каза началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов.

Развитието на университетите през следващия програмен период на „Еразъм +“, трудностите, предизвикани от пандемията от коронавирус и особеностите на онлайн обучението дискутират участниците в срещата. Представителите на различните вузове обменят и успешни практики, които са реализирали през последната година.