Икономика

Експерти „дигитализират” местния бизнес в събота

„Как да дигитализираме бизнеса” е тема на мащабната безплатна дигитална конференция EDIT On The Road. Тя ще стартира в 9:30 тази събота в Хареспейса на Общинския детски комплекс и ще протече в два модула, първият от които е с отворен достъп. Лектори ще бъдат Милен Георгиев, съосновател на една от големите търновски компании и Саша Безуханова, създател на мрежата Едит. В събитието ще се включи и Биляна Пантева, представител на специализирания екип на Гугъл –  „Дигитален гараж”. Темите на събитието ще разискват нуждата от дигитализация и първите стъпки в изграждането на онлайн присъствие, а форума е подходящ за собствениците на малък и среден бизнес, уточняват организаторите от клуба на търновските програмисти.

Месата са ограничени, за това е необходимо желаещите да участват да се регистрират на този адрес предварително.

Програмата на сутрешните сесии влючва регистрация от 9:30 до 10:10. Същинските лекции ще започнат с темата на Саша Безуханова – дигитален пионер, основател на MOVE.BG и инициатор на мрежата Едит, която ще представи резултатите от националната анкета InnovationShip проведена през 2016 за състоянието на дигиталната екосистема в България.
Веднага след нея ключови подробности ще сподели Милен Георгиев, съосновател на Екстрапак и Експерта ООД. След кратка кафе- пауза, онлайн възможностите и първите стъпки в изграждането на онлайн присъствие –ще разисква Биляна Пантева, която е Гугъл треньор на Дигитален Гараж. Тя ще покаже първи стъпки за изграждане на ефективно онлайн присъствие с фокус върху създаване и подобряване на фирмения уебсайт и промотирането му като темите включват основни понятия за SEO, SEM, Социални медии, и-мейл маркетниг и др. Презентацията е подходяща за предприемачи и собственици на малък традиционен бизнес, уточняват организаторите. В следобедните сесии участието е възможно единствено с покана.

През 2017 г. Гугъл и мрежата за дигитално развитие Едит си партнират, за да подкрепят развитието на технологичния и да дигитализират традиционния бизнес в страната.
Шестото събитие от кампанията е във Велико Търново. На него отново ще се събере дигиталният и традиционният бизнес, за да обсъдят и намерят възможности да работят заедно. Събитието цели да събере на едно място технологичните общности с традиционните индустрии, да покаже как се работи с дигиталния инструментариум за бизнес на Гугъл и Дигитален гараж, както и да организира работилници за създаване на стратегии срещу предизвикателствата пред дигитализацията на бизнеса във Велико Търново.