Денят

Екоинспекцията във Велико Търново обяви конкурс за комикси „Защитете животните”

Конкурс за комикс, посветен на Деня на Земята – 22 април, обявява екоинспекцията във Велико Търново“. Той е на тема „Защитете животните” и е предизвикателството на екипа към учениците за ваканционните дни през април. Участниците могат да потърсят информация в Червената книга на Република България, да изберат вид, да се запознаят с неговото разпространение, местообитание, биология. На базата на представената информация за отрицателно действащите фактори върху неговото съществуване, предприетите и необходими мерки за защита, да създадат историята. Комиксът може да представя и реална случка, на която учениците са станали свидетели и ги е впечатлила, уточняват от РИОСВ.

В конкурса могат да вземат участие ученици от 1-ви до 12-ти клас на всички училища, школи и извънучилищни звена от областите Велико Търново и Габрово. Надпреварата се провежда в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.Учениците могат да работят индивидуално или в екип. Всеки участник/екип може да представи един комикс. Той трябва да включва до шест панела/страници. Няма ограничение за използваната техника и материали.

Творбите трябва да бъдат получени на хартиен или електронен носител в Регионалната инспекция в срок до 17 април. Информация за класираните творби и датата на награждаването ще бъдат публикувана на сайта на РИОСВ – Велико Търново на 19 април. Отличените ученици във всяка възрастова група ще получат грамоти и предметни награди.