Образование

Екатерина Досева от Езиковата гимназия получи „Национална диплома“ за пълен отличник

Екатерина Досева от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново получи „Национална диплома“ за пълен отличник. Девойката има грамота за успешно участие в международния клас на гимназия „Фридрих Шилер“ – Марбах, Германия през учебната 2020/2021 година – на немски и на английски език и грамота за участие на Националната олимпиадата по немски език – 2023 г.

16 зрелостници от випуск 2022/2023 от 13 училища получиха почетното отличие „Национална диплома“ на официална церемония в Министерството на образованието и науката. Дипломите бяха връчени от министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Учениците са постигнали отличен успех (6.00) по всички учебни предмети в дипломата за средно образование и на държавните зрелостни изпити, както и победи в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

„Езикова бе като втори дом през последните, важни за израстването на всеки един от нас, пет години. Години, в които изрисувахме картините на нашето бъдеще, рамо до рамо с нашите учители, съученици и приятели. Те непрекъснато бяха до нас в успехи и неволи, водейки ни неуморно по вечния път на мъдростта и знанието, до чиито свещени извори успяхме да се докоснем именно чрез тяхната подкрепа и вяра във възможностите ни. И заради това училището ни не е просто една институция, в която получаваме определен обем знания, а място, където изявяваме, доказваме себе си и израстваме ежедневно. С хора, търпеливи, великодушни и отдадени на своето призвание въпреки всичко. Създавахме заедно красиви приятелства и преживявахме безброй мигове, текстове, песни и приключения, на които след години, връщайки се назад във времето, ще гледаме с умиление“, сподели Екатерина Досева минути след като получи националната диплома на МОН в сградата на министерството в София. Припомнямe, че през миналата учебна година носител на престижното отличие стана Есин Мехмедали отново от Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново.

Заглавна снимка: МОН