Община

Ежегодната конференция „Моята мечта за България“ на евродепутата Ева Майдел се пренася във Велико Търново

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов ще бъдат домакини на конференцията „Моята мечта за моя град“ на 7 февруари 2019 г. от 17:30 ч. в Голяма зала на Община Велико Търново. Заедно с двама успешни великотърновски предприемачи – Светлин Наков и Невен Боянов и журналиста Ники Кънчев и гостите в публиката, участниците ще разговарят за това как и с какво всеки един от нас може да допринесе, за да превърне града си в по-добро място за живеене.

„Велико Търново е един от най-бързо развиващите се български градове и пример за това, че когато институциите на местно, национално и европейско ниво работят в добър синхрон ползите за гражданите са неимоверни. Европейските средства, инвестирани в пътна и образователна инфраструктура, подобряване на градската среда и развитие на приоритетни отраслови сектори, създават необходимите условия за повишаване на жизнения стандарт на българските граждани. Щастлива съм, че именно във Велико Търново ще продължим разговора за успеха в нашия град.“  Това заяви Ева Майдел по повод предстоящото събитие.

„Моята мечта за моя град“ е специално издание на конференцията „Моята мечта за България“, която се провежда ежегодно в Брюксел. Тя среща млади българи от цяла Европа с успели примери за подражание. Участници са били главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, алпинистът Боян Петров, предприемачите Елена Маринова, Боян Бенев, Никола Янев и Любомир Янчев, изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева. Заедно те обсъждат ясна визия за бъдещето и просперитета на България и начините да работят заедно за постигането й.