Политика

Ева Майдел: Независимостта ни напомня, че ако сме обединени, можем да защитим националния си интерес

„Щастлива съм да бъда в старата столица, на една толкова значима дата за България. Надявам се, че празникът днес ще мотивира много българи да отстояват свободата и независимостта си всеки ден с гражданските си позиции и действия. Обявяването на независимостта е пример за смел политически акт, който трябва да ни напомня, че ако народът ни е обединен, може да защити достойно националния си интерес,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП.

Днес във Велико Търново Майдел взе участие в честването на 109-ата годишнина от обявяването на българската независимост. Празникът започна с литургия в църквата „Св. 40 мъченици“, а по-късно, заедно с другите официални гости, българският евродепутат поднесе венец от името на делегацията на ГЕРБ в Европарламента пред Пирамидата на Независимостта на крепостта Царевец.

Официалната церемония беше открита от кмета на Велико Търновно инж. Даниел Панов, а сред присъстващите бяха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, депутати и общественици.