Здравеопазване

Д-р Валентин Точков е победител в кампанията „Лекар, който вдъхновява“

Д-р Валентин Точков е победителят в кампанията  „Лекар, който вдъхновява” на CredoWeb за месеца на педиатрията. Той е началник на детското отделение в областната болница „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново.

Д-р Точков е номиниран заради отличните му управленски и лидерски качества. Благодарение на инициираната от него кампания за основен ремонт и закупуване на оборудване и апаратура, отделението се превърна в една от водещите бази за специализация на млади и току-що завършили лекари в страната. В момента там се обучават петима специализанти. А това е безспорно доказателство, че д-р Точков и екипа му са истински вдъхновители за по-младите си колеги.  По идея на д-р Точков преди пет години бе създадена и утвърдена Национална конференция по педиатрия. Всяка пролет тя събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.

Повече от 300 лекари, сестри и други медицински специалисти участваха в поредния етап на инициативата, за да отличат най-заслужилия от колегите си в сферата на педиатрията. Гласуването се проведе от 22 април до 22 май в платформата CredoWeb. Номинирани бяха 20 достойни специалисти, предложени от техни колеги и лечебни заведения от цялата страна.

Като победител в кампанията д-р Точков ще бъде отличен от CredoWeb със специален бадж „Лекар, който вдъхновява”. За него ще бъде направен и филм, представящ професионалните му постижения.