Община

Държавата отпусна средства за ремонт на улици във Ветринци, засегнати от порои

Ползотворна среща проведе днес кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов с жители на село Ветринци. Панов съобщи, че проектът за реставрация на вековната църква „Св. Димитър” е преработен и предстои да бъде разгледан от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане още на следващото й заседание. Очаква се отпускане на финансиране за поетапна реконструкция на храма.

Същата комисия е одобрила проекта за рехабилитация на довеждащия до селото път, както и на няколко улици, засегнати от поройни дъждове и градушки пролетта. Съвсем скоро ще бъде почистена от растителност отсечката до махалата Долно Ветринци, ще бъдат монтирани още пейки край обновената детска площадка, както и химически санитарен възел.

„Водим разговори с образователното министерство за прехвърляне собствеността на сградата на бившото училище на Община Велико Търново, където можем с европейски средства да изградим база за ученически лагери.” – каза още във Ветринци Панов.
На внимание бяха поставени и проблеми с електрозахранването. Инж. Пенчо Минчев от „Енерго Про“ поясни, че за ограничаване на авариите се извършва монтаж на защити на съоръженията, а до 20 септември предстои и просветляване на растителността около тях.
Кметът на общината поздрави доброволците от селото, учредили обществен комитет за подкрепа на развитието на Ветринци.