Здравеопазване Любопитно

Духовна практика от Индия обучава „Доброволци на съзнанието“

С интересна практика от Индия ще бъдат запознати желаещи утре, 17 ноември от 12:30 ч. до 17:30 ч. в studio „Pole Dance“, на ул. „Никола Габровски“ 2 във Велико Търново. 

От 2016 г. в България се обучават хиляди „Доброволци на съзнанието“ в практиките на Рене Мей, които помагат на хората да подобрят здравето и живота си. От началото на 2018 г. вече са факт и първите български инструктори, които преминаха успешно международното обучение за инструктори към Фондация Рене Мей, Мексико. Галина Борисова е един от тях. С много любов тя ще предаде това знание и мъдрост на всички желаещи.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРАКТИКИТЕ?

„ЕР-ОРИЕНТЕ“ – Ер-ориенте е най-новата практика, която Рене Мей получава в Индия през март 2018 г. Тази практика е изключително бърза като приложение и силна като въздействие. Чрез нея се прави връзка между нервната система в мозъка и нервната система в стомаха. Нервната система в стомаха е автономна нервна система, която е директно свързана с всички емоции. Къде усещате най-силно любовта и притесненията? – В стомаха, нали? Създавайки се връзка и енергизирайки двете нервни системи ние подаваме сила на целият организъм и то само за минута и половина. Спокойствието и енергизирането са осезателни още след първото приложение. Тази практика е изключително силна за превенция на ракови заболявания. Има теории, според които ракът започва развитието си точно в корема. Тази и още любопитна информация ще научите в това ателие, както и ще се научите как да го прилагате и да помагате на много други хора.

„ХУМАНИТАРИЯ РМ“ е нова практика, безконтактна, която Рене Мей е създал, за да може да помагаме на повече хора. Тя работи през биомагнетизма на човек, като се създава една връзка и синтез с енергията на живота. Стимулира централната нервна система – по-точно Лимбичната система, от където идват множество емоции, най-вече любов, състрадание, мир, спокойствие, приемане, радост… на практика всички емоции. По този начин хората, които получават практиката чувстват незабавни облекчения, успокоение и вътрешен мир. Чувстват намаляване на болката, гнева, страданието и др. Намаляват нивата на стреса, който е причинител на всички заболявания и неприятни ситуации в живота. Стресът е основният проблем на съвременния човек. Заболяването на 21 век.

„ЕКСПРЕСИВНА КЛЕТЪЧНА ПРАКТИКА“- практика е композирана от Рене Мей и помага да се реорганизира енергията в тялото. Чрез осъзнати, точни и леки движения се позволява увеличаване на енергията в клетките, както и оксигенацията им. Тази практика позволява на тялото да отвори пътищата си, за да може да се насочва енергията, където е най-необходима. Помага да сме здрави, подобрява имунната система и забавя стареенето. МОЖЕТЕ ДА Я ПРИЛАГАТЕ НА СЕБЕ СИ.

R-minerale
Това е техника на Емоционална Медицина ,предадена от нейния създател Рене Мей през. Целта и действието е да се увеличи и канализира жизнената и електромагнитна енергия на човешкия организъм чрез ре активиране и баланс на различни минерали,толкова важни за доброто функциониране на организма.За тази цел ,кварцът се използва за връзка и сливане с лицето ,което получава практиката

Целта на този вид практики е стимулиране потенциала на клетките за регенерация, чрез освобождаване на енергийни блокажи. При провеждането на практиките се постига освобождаване на потискани емоции, физическо напрежение, гнетящи мисли.
Всичко, което има клетка може да се регенерира, стига да се даде подходяща среда, условия и емоция. Всичките практики работят в посока да създадат необходимата настройка, за да бъдем в баланс, спокойствие, мир със себе си и другите.

Даряването и приемането на практики спомага да се събуди любовта в нас. Към това ни водят и трите основни принципа на философията на Рене Мей, които Доброволците на съзнанието се стремят да следват, а именно:
– Да не съдим
– Да не критикуваме
– Да се обърнем със състрадание към другите и себе си

Практиките помагат да помогнем на себе си, да увеличаваме и развиваме любовта към себе си. Ако не умеем да обичаме и да се грижим за себе си, как ще можем да помагаме на другите? Ако не знаем как да обичаме себе си, как ще знаем как да обичаме друг. Те ни дават инструменти, с които да можем ежедневно да се подобряваме, да подобряваме живота си и да излъчваме себе си с любов към света.