Икономика Образование

Доц. д-р Светлин Наков с безплатна лекция във Велико Търново за ролята на изкуствения интелект

Изкуственият интелект е навсякъде около нас и обхваща набор от техники, които позволяват на машините или кода да имитират човешкия интелект. Създаването на ChatGPT променя възприятията на хората и погледа върху образованието и образователните системи като цяло.

На 29 април 2023 г., доц. д-р Светлин Наков ще проведе лекция на тема „Бъдещето на образованието и Изкуственият интелект“. Той ще сподели как появата на ChatGPT променя възприятията на хората и погледа върху образованието и образователните системи като цяло, както и какво да очакваме като промени на пазара на труда и в ежедневието на хората при навлизането на софтуерните и хардуерните роботи.

След лекцията ще се проведе дискусия за използването на ИИ на работното място и в ежедневието с участието на представители на местния бизнес, Община Велико Търново и университетите в града.

Събитието е безплатно и ще се проведе на 29.04.2023 г., от 18:30 часа в Голяма зала, Община Велико Търново. Изисква се единствено регистрация. https://docs.google.com/forms/d/1mOPbeq_jcA_wJX_lf1nO_WViJLIxiwn-pAed-BJGLh4/edit?usp=drive_web .

Светлин Наков е софтуерен инженер, ръководител на проекти, консултант, обучител и дигитален предприемач с богат технически опит. Той е бил лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения и има докторска степен по компютърни науки. Роден е във Велико Търново и е завършил ПМГ „Васил Друмев“.

Събитието се организира от сдружение „Дигитален Търновград“.