Политика

Доц. д-р Милен Михов: „Настояваме за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров, заради провал в борбата срещу КОВИД – 19“

Оставката на здравния министър Стойчо Кацаров поискаха ВМРО – Българско национално движение и кандидатът за президент на България доц. д-р Милен Михов. Заради несправяне с пандемичната ситуация в страната, разхищаването на обществени ресурси за безсмислени кампании и томболи, които не само че не мотивират хората да се ваксинират, а напротив, доц. Михов апелира президентът Румен Радев да отзове Стойчо Кацаров и да назначи на негово място лекар, който има зад гърба си поне един излекуван пациент.
„Преди десетина дни аз написах едно много лично послание и го адресирах към всички кандидати за народни представители, президенти и вицепрезиденти. Призовах да се обединим по въпроса със здравето и живота на хората. Призивът ми беше всички да апелираме: „Хора, ваксинирайте се, ваксините спасяват живота! Безрезервно вярвам, че животът е над политиката, а здравето е над рейтинга. За съжаление някои от кандидатите започнаха да спекулират с антиваксърски настроения, започнаха да смятат кой колко би спечелил това разделение на хората. Въпреки всичко, аз оставам верен на моето лично убеждение и до края на кампанията няма да спра да повтарям, че ваксините спасяват живот“, заяви доц. Михов, кандидатът на ВМРО за президент на България и водач на листата във Великотърновски избирателен регион.
Шест месеца вече сме свидетели на нищоправене от страна на министъра и министерството, което той управлява. Свидетели сме на пълен провал в борбата срещу КОВИД – 19. С томбола за смарт часовници няма да накараме хората да се ваксинират. Това е просто пилеене на обществени средства, защото как по друг начин да наречем това разпращане на SMS-и. Лично аз три пъти получих SMS да се ваксинирам, макар че съм го направил още през февруари месец, заяви още доц. Михов. И допълва, че последната заповед на министър Кацаров е самопризнание за провал в борбата срещу КОВИД – 19.
„Въвеждането на зелените сертификати така, както е в останалата част от Европа, следваше нормалния цикъл за преодоляване на пандемията – висока степен на ваксинираност и въвеждане на регламент. Тук обаче зелените сертификати, вместо стимул за хората, които все още се колебаят дали да се ваксинират, се превърнаха в репресия“, категоричен е доц. Михов.