Политика

Доц. д-р Милен Михов, кандидат за президент от ВМРО и водач на листата: „За ВМРО Българската армия е приоритет от изключителна важност“

„През последните години ВМРО доказа, че Българската армия и отбраната са приоритет от изключителна важност. Със своята дейност като министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов стартира отдавна отлагани модернизационни процеси, предприе сериозни стъпки за издигане на авторитета и социалния статус на хората във въоръжените сили“, коментира един от основните приоритети в програмата на ВМРО кандидатът за президент доц. д-р Милен Михов, който води кандидатската листа във Великотърновски регион.
Доц. Михов допълва, че амбицията на ВМРО е България да има силна и боеспособна армия, не само, защото като член на НАТО, а защото в историята си България е разчитала само и единствено на своите въоръжени сили. „Съгласен съм с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който каза, че темповете на въоръжаване и превъоръжаване на Българската армия не съответстват на темповете, с които това се случва в съседните държави. Нужен е широк политически, обществен консенсус, за да вървят проектите за модернизация на армията, която е една от институциите на държавността. А един от основните принципи на българския патриотизъм е силна държавност“, категоричен е доц. Милен Михов.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление