Денят

Домът за стари хора „Венета Ботева“ отбеляза своя 40-годишен юбилей

Домът за стари хора „Венета Ботева” във Велико Търново отбеляза своята 40-годишнина от създаването си. От утре капацитетът на специализираната институция ще бъде увеличен от 130 на 134 потребители. Това бе голямата новина, която директорът на дома Зорица Радловска съобщи пред гостите на празничното тържество, организирано в двора на институцията.

На празника присъстваха Росица Димитрова – директор дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново, Жоро Ковачев, главен експерт в същата дирекция и бивш директор на Дома, представители на различни домове в областта, предоставящи социални услуги. Те отправиха поздравления и пожелания за здраве и спокойни старини на възрастните хора.

С постоянната финансова помощ от Община Велико Търново и множеството извършени ремонтни дейности, днес Домът за стари хора  „Венета Ботева” предлага на своите потребители всички необходими грижи и условия, както и отделение за лежащо болни. Специализираната институция има списък от около 100 чакащи. Вече 10 години на ръководния пост в дома стои Зорица Радловска, която неспирно полага усилия за обновяване на базата, разширение и подобряване на услугата.

За празничното настроение в програмата първи се погрижиха очарователните мажоретки от ДГ „Соня”, а порасналите мажоретки от Дома приеха предизвикателството и показаха за пореден път, че възрастта не е порок. Певческите и танцови формации на „Венета Ботева” също представиха изпълнения, поздрав отправиха и ученици от АК „Аркус”. За финал, гостите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” зарадваха възрастните хора с великолепна танцова и музикална програма.