Образование

Договор за производствена практика с търновско предприятие сключи СУ „Владимир Комаров“

Договор за производствена практика с търновско предприятие сключи СУ „Владимир Комаров“. Стажът е за десетокласниците от защитената специалност „Автоматизирани системи“, съобщи директорът на учебното заведение Янаки Лазаров. За професионалната подготовка на учениците е оборудван и специализиран кабинет, а  обучението в него се води от двама инженери. За новия випуск училището осигурява 3 стипендии за отличници в размер на 100 лева месечно. Средношколците ще имат възможност да се запишат  в шофьорски курсове категория В, както и в курсове за електрокранисти и мотокаристи, допълни Лазаров.

„Когато завършат, нашите ученици ще   се реализират веднага на пазара на труда, тъй като „Автоматизирани системи“ е специалност  от защитените и с недостиг на кадри. Те ще имат възможност да работят във фирми, предприятия, държавни,  общински,  акционерни и еднолични дружества с предмет на дейност поддържане на автоматизирани системи. Също така могат да надградят придобитите знания и умения във висши учебни заведения“, каза Янаки Лазаров.

СУ „Владимир Комаров“ разполага с модерна спортна площадка и фитнес курс, предлага извънкласни дейности по танци, шахмат, волейбол, футбол и фризьорство. Участва в международни проекти за междукултурен обмен в Европа.