Любопитно

Доброволци от „Търново рънс“ освежиха маркировките по екопътека

Трима ентусиасти, доброволци към „Търново рънс” освежиха при последния организиран поход в Тетевенския балкан маркировките по една от екопътеките до хижа Еко. Това са Дона, Дилян и Радостина. Те са художници и решили, че ще оползотворят времето си не само в разходки, а и в реализирането на добро дело.

Със спрейове в бяло и синьо успели да освежат избелелите или липсващи маркировки по маршрута.

Беше си доста голямо приключение. Но сме радостни от направеното от нас. Направихме го за по-добра ориентация. Без шаблон, все пак ние сме художници. Удовлетворена и щастлива съм. Обичам да ходя сред природата. От две-три години покрай Калин Василев и „Търново рънс” ходя на организираните събития и харесвам походите, природата. Призовавам хората, когато ходят сред природата, не само да й се наслаждават, но и да почистват след себе си”, казва Дона.

Тя, заедно с приятелите си ще продължи да се занимава с тази доброволческа дейност – освежаване на маркировки по екопътеките.

В същото време една дама вече е написала похвала към Калин Василев, основател на „Търново рънс“ за тримата добротворци:

„Искам да споделя и нашите впечатления от последния поход. Доста се двоумихме дали ще се справим и когато решихме, вече нямаше места. Затова тръгнахме с личен транспорт. В последния момент разбрахме, че транспортът ще чака на друго място и това доста ни притесни. Нямаше да ни стигне времето да тръгнем с групата и да се върнем по същото трасе. Това ни накара да спрем и да се откажем. Но нали вече си ни калил с планински дух, решихме да продължим. Благодарение на опреснената маркировка ние стигнахме до хижа Ехо и се насладихме на красиви гледки. Побързахме да се върнем по същото трасе. Благодарение на теб и момчетата, които опресняваха маркировката, ние се справихме благополучно. Още един път благодарим!“.

Кремена Крумова – Попова