Социални дейности

Доброволци отново разчистиха металното сърце в парк „Дружба“ от пластмасовите капачки

Доброволци за пореден път освободиха голямото сърце в парк „Дружба” във Велико Търново от пластмасовите капачки. Апел за прибирането им отправи Вероника Михайлова, областен координатор на Фондация „Искам бебе”, защото съоръжението отново бе препълнено. В помещение на организацията й се складират и чувалите с капачки. Здравко Панайотов от Горна Оряховица пръв откликна на апела и пропътува пътя до старата столица, за да помогне на акцията.

„Бързо откликнах. Видях, че Вероника Михайлова е публикувала във Фейсбук апел за помощ, да се опразни сърцето от капачките. Разбрахме се след 16.00 часа да се срещнем. Повиках и още една позната-доброволка.  Бързо се събрахме и за около 30 минути напълнихме десетина чувала”, пояснява 34-годишният Здравко. В Горна Оряховица той се грижи също за голямо метално сърце и го опразва, когато се напълни. След това количеството бива предадено на организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще”.

„Имам приятели и познати, те също подкрепят кампанията. Всички заедно участваме и искаме да помогнем на децата в нужда. Като държавата не успява, значи ние сами можем да си помогнем”, заключава 34-годишният мъж.

Кремена Крумова – Попова