Образование

Добри резултати от матурите за възпитаниците на АМ „Аркус“

Първо място в област Велико Търново на матурата по български език и литература извоюваха зрелостниците на Американския колеж – Аркус.

31% от колежаните постигнаха отличен резултат, а останалите 69% – много добър. С най-висока оценка е Светослав Любомирски от ХІІа клас – 5.89, следван от Марин Кожухаров – с 5.85, Анна-Мария Антова и Мила Ангелова – с 5.79. Единственият зрелостник, постигнал резултат отличен (6.00) – на втората матура по биология и ЗО, е Анна-Мария Антова, която положи и трета матура по желание – по предмета химия и ООС, също с много висок резултат – отличен (5.75). По този начин напълно заслужено възпитаничката на колежа стана отличник на випуск 2019, следвана от Мила Ангелова с две отлични оценки от матурите.

На втората матура по английски език зрелостниците на Американския колеж също се представиха много достойно, като постигнаха среден успех много добър (5.13). Най-висок е резултатът на Антон Танев от ХІІб клас – отличен (5.88), следван от Мартин Попов – с отличен (5.78). Голяма част от завършващите колежани се явиха и на ДЗИ по желание, като приоритетно избраха трудния предмет математика. Сред тях се отличи Антон Танев, който постигна резултат отличен (5.70).

Техни преподаватели са Маргарита Маринова, Мариета Сидерова, Женя Маринова, Анелия Иванова, Джена Стайкова, Силвана Табакова, Паунка Йорданова, Ивелина Мочукова и Иваничка Славчева!

снимка – Ростислав Грънчаров