Денят

Днес отново ще има краткотрайни валежи, вечерта ще утихнат и спрат

Днес отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще са на по-малко места и по-слаби. Условия за по-интензивни валежи ще има все още на изолирани места, през нощта и преди обяд главно в планинските райони в Западна, а след обяд – в Източна България. В следобедните часове от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни, главно до обяд временно интензивни валежи и гръмотевици. До вечерта валежите в повечето райони ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, около и след обяд – значителна и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.