Денят

Днес времето ще е облачно, но топло

Днес облачността, средна и висока, ще е по-често значителна, до като на източната ще намалее до предимно ясно. Ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, но в отделни низини ще са по-ниски – до 1°-2° и там ще има условия за слаба слана. През деня от югозапад облачността, предимно средна и висока, отново ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°.

В планините ще бъде предимно слънчево, над масивите в Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 14-17°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.