Денят

Днес времето ще е нестабилно с валежи и гръмотевици

Днес времето ще остане нестабилно с валежи и гръмотевици, които ще започнат следобед от запад и ще продължат на североизток в ранните часове на Гергьовден с тенденция да спират, а облачността да се разкъсва.

В четвъртък и петък страната ни отново ще попадне в центъра на гореща вълна с пренос на топъл въздух от Средиземноморието. В атмосферата пак ще нахлуе прах от пустините на Северна Африка, в по-значителни количества в Югозападна България.

Почивните дни на Гергьовденската седмица ще бъдат белязани от студен фронт с краткотрайни пролетни бури с гръмотевична активност и опасност от градушки. Седмицата 10-16 май ще започне с високи дневни температури и превалявания на изолирани места в незначителни количества.
Критичен момент ще е втората й половина, когато с нахлуването на по-хладен въздух отново се очаква потенциално опасно време с пролетни бури и риск от градушки.

През целия период до 16 май резки температурни колебания не се очертават. Сутрин и вечер температурите ще са между 10 и 15 градуса, денем със стойности между 20 и 30 градуса.