Община

Директорът на РИМ-Велико Търново д-р Иван Църов награда “Златен век“

Директорът на Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Иван Църов бе удостоен с наградата “Златен век“  -звезда  по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Годишните награди за Министерство на културата бяха ввръчени от министър Боил Банов на  тържествена церемония в Национална галерия „Двореца” в София на 19 май 2017 г..

„Тази награда е висока чест и отговорност. Благодаря на Министерство на култура и на  Сдружение   Български музеи“, които ме номинираха. Приемам тази награда, като награда за всички мои 150 колеги от Регионалния историческия музей във Велико Търново. Нашият музей е със  146-годишна  история и е по-стар от съвременната българска държава. Това е едно признание от Министерство на културата за нашата работа, но очакваме и още едно признание, което да се изразява в по-високо финансиране на музеите“, каза при получаване на отличието д-р Църов.

С различни степени на наградата „Златен век” – за изключителен принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, бяха удостоени близо 90 дейци на културата и изкуството, както и културни институти.