Община

Дигиталната платформа FAIRDEAL – нова възможност пред занаятчиите за успешен маркетинг

Регистрацията и ползването на www.faideal.bg са напълно безплатни

 Първата по рода си платформа за дигитален маркетинг на занаятчийки продукти FairDeal работи в цялата си функционалност и очаква занаятчии от България и Румъния. Производителите на сувенири, ръкоделия, бижута, кулинарни продукти и пр. могат да се регистрират и ползват мрежата напълно безплатно на адрес www.fairdeal.bg.

FairDeal е нова възможност за успешен дигитален маркетинг в условията на пандемията от Covid-19, засегнала силно сферата на туризма и съпътстващите услуги. Всеки занаятчия или производител лесно и напълно безплатно може да създаде собствен електронен магазин с продукти.

Иновативната система от дигитални магазини е създадена по проект на Община Велико Търново и партньори от България и Румъния. Платформата е достъпна от всяка точка на света и осигурява директна връзка между производители/занаятчии и клиенти. FairDeal е интегрирана с доказани търговски портали.

Платформата съчетава дигитални и традиционни форми на маркетинг и промоция на продукти. Тя е отлична опция за хора, занимаващи се с надомна работа, дава нова насока на малкия и среден регионален бизнес, насърчава самостоятелната заетост и трудовата мобилност. Постоянни са процесите по надграждане на платформата и подобряване на функционалностите ѝ.

В раздел „Ръководства“ на платформата са налични подробно описание и напътствия както за занаятчиите, така и за клиентите.

Инициатор и водеща организация в проекта е Община Велико Търново. Партньори са Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния).

Община Велико Търново кани всички занаятчии, заинтересовани от представяне на продуктите си в платформата, да регистрират свои профили в системата на www.fairdeal.bg.

Въпроси могат да бъдат  задавани чрез профила info@fairdeal.bg в популярното приложение Skype, както и на следните имейли: mayorvt@vt.bia-bg.com и euro_vt@abv.bg.