Култура

Джаз концерт, лекция на Елеазар Хараш и тематични вечери са събитията на „Арт лято” за тази седмица

Продължават културните събития в рамките на проекта „Арт лято – 2017”. До края на месеца са предвидени тематични вечери, джаз концерт и среща с писателя Елеазар Хараш.

Тази вечер от 21:00ч. край паметника на Асеневци ще звучи музиката на Ян Тиерсен – един от най-виртуозните композитори на съвременната филмова музика.

На 25 юли (вторник), от 21:00ч. започва джаз концертът на Румен Халачев и приятели, а на 26 юли около паметника на Асеневци ще се носи усещането за морски бряг, по време на традиционното Морско парти.

На 28 юли духовният напътственик и писател Елеазар Хараш ще изнесе лекция на тема: „Важните неща в живота“. Срещата започва в 19:30ч. и се осъществява със специалното съдействие на Portal12.

NEWAVE JULY! MO., Charlie и Ebbesen са артистите, които ще забавляват публиката на 29 юли (събота). Партито започва на сцената на „Арт лято” в 17:00ч., а в 22:00ч. ще продължи в известен търновски бар с диджей сет,  посветен на новия албум на Depeche Mode “Spirit”, вокали и китари.

На 30 юли (неделя) „Арт лято” ще зарадва посетителите си с автентични ритми от Перу, а на 31 юли (понеделник) вечерта ще е посветена на музиката на Боб Дилън – носител на Нобелова награда за литература за 2016г.

Всички събития от проекта „Арт лято – 2017” са със свободен вход.

В рамките на проект „Арт лято“ се проведе и вторият благотворителен базар„От другата страна на монетата”, по време на който бяха събрани 164 лв., съобщи един от организаторите Радослав Гизгинджиев. Той припомни, че по време на първото издание на базара в началото на юли бяха събрани над 500лв. Средствата се събират за благодетеля Христо Атанасов от Леденик, който има нужда да започне строеж на къщички със санитарен възел за хората, които ежедневно приютява. През месец август предстоят още две благотворителни акции.