Денят Община

Деца се включиха на Арбанаси в инициативата „Аз обичам България и спортувам”

Поредна инициатива от проекта „Аз обичам България” проведе Центърът за работа с деца и младежи в Арбанаси. Той е със спортно-образователна насоченост и спечели първо място в конкурса на Съюза на пивоварите и Сдружение „Св. Иван Рилски” – „Устойчиви инициативи и партньорство”. Идеята е децата да бъдат насърчавани към спортни изяви и да са повече време сред природата, вместо пред компютрите и мобилните устройства.

Инициативата под мотото „Аз обичам България и спортувам!” бе организирана в две части. В спортната се проведе  футболна  среща  между отборите на селата Арбанаси и Малки чифлик. Мероприятието уважиха много деца, родители и гости на туристическото село. Част от него бяха Росица Димитрова – директор дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново и   Диляна Вачкова – експерт към дирекцията, както и кметовете на двете села. В края на футболния мач децата получиха медали и награди за добро си представяне лично от  г-жа Димитрова.

  Спортно-образователна част се проведе в читалище „Иларион Драгостинов” в Арбанаси. Презентация за мястото на спорта в живота на децата подготвиха най-малките участници в проекта. Представен бе и  филм за  легендите на футболен клуб „Етър”, предоставен от кмета на село Арбанаси Тошо Кръстев. Спортното мероприятие е част от програма за празника му – 15 август.