Здравеопазване

Деца от 6 училища и социален дом премериха сили в третия етап на кампанията „Движи се и победи“

Със спортно-туристически празник в парк Ксилифор приключи третият маршрут на кампанията „Движи се и победи“, която се организира за двадесета година от РЗИ – Велико Търново, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и Младежки дом – Велико Търново. В третия етап деца и ученици от 6 училища и 1 социален дом  премериха сили в туристическите щафети, катерене по висяща въжена стълба и изкуствена катерачна стена, туристически каяк, както и в спортните състезания.

Победителите в отделните спортно-туристически дисциплини получиха грамоти и награди, а за всички участници в спортно-туристическия празник бяха осигурени спортни ранички от Общинската програма „Здрави деца в здрави семейства”.

В рамките на третия етап от кампанията  „Движи се и победи – пролет 2022 г.” Регионалната здравна инспекция организира „Клиника на открито”. В импровизираните кабинети, разположени в парк Ксилифор преминаха 62 души в Кабинета за профилактика на хипертонията. През  Кабинета за профилактика на затлъстяването преминаха общо 58 лица, от които 8 деца, 43 жени и 7 мъже. 25 лица бяха консултирани в Кабинета за профилактика на белодробни заболявания. В Кабинета за профилактика на злоупотребата с алкохол над 100 деца се включиха в демонстрация с алкоочила.

Кампанията „Движи се и победи“ преминава под егидата на председателя на Великотърновския Общински съвет.