Денят Полиция

Деца от област В. Търново отбелязаха Деня на пътната безопасност – 29 юни

Момичета и момчета от центровете за работа с деца и младежи в община В. Търново, съвместно с екипи на Пътна полиция и РУ – В. Търново раздаваха флаери, с препоръки за пътна безопасност, напомняха на водачите да бъдат внимателни и ги призоваваха да ги пазят на пътя. Инициативата се проведе днес в малките населени места на община В. Търново. Тя е по повод Националната кампания за пътна безопасност и във връзка с обявения от Министерски съвет и Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“ 29 юни 2022 г. за Ден на пътната безопасност.

На специално подбрани възлови кръстовища екипи на Пътна полиция и РУ – В. Търново спираха автомобили и оказваха съдействие на малчуганите от центровете за работа с деца и младежи в селата Ресен, Самоводене, Присово и Пчелище да раздават листовки и да отправят препоръки към водачите . Целта беше да се заостри вниманието им към спазване на правилата за движение и повече толерантност на пътя.


Друг екип на Пътна полиция и РУ – П. Тръмбеш посетиха детската градина в града и проведоха с децата беседа на тема Пътна безопасност.
Подобни инициативи съвместно с полиция и общини се проведоха днес на територията на цялата област. Някои от тях ще продължат и в следващите дни.