Денят

Деца от областта се включват в благотворителната кауза „За животните с любов”

Деца от девет учебни заведения в областта се включват в благотворителната инициатива „За животните с любов” на организацията „Приятели на животните” – Велико Търново. Училища, детски градини и дневен център от региона запрятат ръкави, за да се подготвят за бъдещия Коледен базар в парка „Марно поле”. По традиция, от „Приятели на животните” и тази година ще имат къщичка, в която ще събират средства в помощ на Общинския приют в с. Шемшево. Малчуганите ще изработват заедно със своите преподаватели различни коледни предмети и аксесоари, които ще се продават в подкрепа на акцията. Доброволците от своя страна ще посетят всяко едно от учебните заведения, за да изнесат пред детската аудитория беседа на тема „За животните с любов”.

Първата среща се състоя днес в Детска градина „Соня”-Велико Търново. Доброволката Анастасия Иванова, представител на „Приятели на животните”, им разказа какво представлява организацията, с какво се занимават нейните членове и какво правят те в подкрепа на животните. „Разказахме им и за отглеждането на домашен любимец, за това колко е важно децата да се грижат за животните”, сподели след срещата си с малчуганите Анастасия Иванова.

80 кучета са настанени в Общинския приют в с. Шемшево. Идеята за стартиране на каузата идва, след като доброволците осъзнават, че имат нужда от  още съмишленици, а и от спонсори в подкрепа на благотворителната кауза, която всеки един от тях е прегърнал абсолютно безвъзмездно. „Кучетата в този приют имат нужда от внимание, те  искат да бъдат разходени, почесани зад ухото”, с усмивка допълни Анастасия Иванова.

В благотворителната кауза на приятелите на животните към този момент са включени ДГ „Соня”-Велико Търново, ДГ „Слънчев дом”-Велико Търново, ОУ „П. Р. Славейков” – с. Джулюница, ДГ „Пламъче”-Дебелец, Детски дневен център – Дебелец, ОУ „Д-р Петър Берон” – Дебелец, ДГ „Радост”-Лясковец, НУ „Цани Гинчев”-Лясковец и СУ „Георги Измирлиев”-Горна Оряховица. Доброволците очакват отговор от още две учебни заведения. Срещите с останалата част от децата и преподавателите, съгласили се да сътворят нещо за Коледната къщичка на „Приятели на животните”, предстоят.

До края на седмицата във верига магазини в старата столица тече още  една благотворителна акция в помощ на животните в приюта. Всеки желаещ може да закупи храна или лакомство за четириногите и да ги остави в количките, поставени в близост до касите. Другата седмица всичко събрано ще бъде разпределено и раздадено на животните. С любов.

Целия разговор с Анастасия Иванова чуйте в прикачения звуков файл.