Любопитно

Деца от Килифарево се включиха в инициативата „Космическа поща“

Картички на ученици от ОУ „Неофит Рилски” в Килифарево участват в инициативата „Космическа поща”. В нея се включиха 50 деца от I до V клас. Те нарисуваха космически кораби, ракети, космонавти и др.

„Обяснихме на децата, че не всеки може да лети в Космоса, но нещо направено от тях може. Те рисуваха с голям ентусиазъм”, обясни Катя Саралиева, директор на школото.

Инициативата „Космическа Поща“ на Детския научен център – Музейко  дава възможност на българските ученици да изпратят в Космоса картичка с лично послание за бъдещето на нашата планета. Картичките ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard („Ню Шепард”), разработена от компанията на Джеф Безос Blue Origin („Блу Ориджин”).

Програмата е рядка по рода си възможност за ученици от цялата страна да си представят своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“

Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата New Shepard, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенски печат „Летял в Космоса”! Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка от Космоса!

Кремена Крумова – Попова