Любопитно Образование

Деца от домове започват курс по електроника и роботика

„Тинузавър“ стартира първия в България курс по електроника, роботика и програмиране за деца от ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания). 7 деца от 5-ти до 8-и клас от Велико Търново се учат на дигитални умения, които да им помогнат да се развият в професиите на бъдещето.

Курсът включва основни умения по електроника, като сглобяване на микроконтролерна платка с поялник, основни знания и умения в програмирането. Децата ще работят самостоятелно по авторски проекти, които ще представят на своите учители.

Невен Боянов стартира курса след много успешна и вдъхновяваща среща с децата от Центъра през март. Той направи открит урок пред 11 ученици на възраст от 3 до 11 клас и им показа как с комплектите от микроконтролерни платки и поялник могат да сглобят сами компютри и защо е важно да знаят поне един език за програмиране.

Екипът на платформата за обучение по природни науки и програмиране организира безплатни уроци и работилници по СТЕМ дисциплините и дава частични стипендии на ученици и преподаватели от малки населени места за курсовете по методиката „Тинузавър“.