Любопитно

Деца и родители се впускат в интересни преживявания като скаути

Близо 20 деца са се записали за участие в първия Скаутски лагер във великотърновското Ново село. Те са на възраст от 2 до 14 години. Всички ще бъдат придружавани от родителите си.

Лагерът се организира на 3 и 4 август „Център за работа с деца и младежи“ – клуб „ЗИЗУ“ и кметството. Ще се проведе на горен боаз на река Негованка. Тръгването на групата ще е в 14.00 часа на 3 август, събота. Връщането е на следващия ден, неделя до 12.00 часа.

Клубът в селото разполага с малко бюджетни средства. От тях ще бъдат осигурени награден фонд, част от материалното осигуряване, материали за скаутски шалчета, и др.

В първия ден на скаутския лагер децата ще участват в организирането и подреждането на базата, ще събират дърва за лагерния огън, ще се запознаят с правила на поведение и за безопасност, които следва да се спазват в планината, също и за значимостта на взаимопомощта, толерантността и работата в екип, работа с компас. Ще участват в приготвянето на вечерята.

Сутринта на втория лагерен ден ще започне с физзарядка и ще продължи с избор на жури, забавни и състезателни игри, обявяване на резултатите и награждаване на победителите, събиране на лагера и почистване на терена.

Кремена Крумова – Попова