Денят Култура

Децата от Училището по изкуства и занаяти в с. Русаля с изложба в галерия „Heerz Tooya“

Изложба на децата от Училище по изкуства и занаяти в с. Русаля, която се провежда в партньорство с норвежкото училище по изкуства „Мinipicasso“, ще бъде представена тази вечер от 19,00 часа в галерия „Heerz Tooya”. Експозицията включва  20 картички  на 15 деца на възраст от 7 до 14 години. Входът е свободен.

Изображенията и посланията са създадени по време на работилница, водена от  творците  Деница Милушева и Весислава Желева. „От училището “ Мinipicasso“ се свързаха с нас, за да работим съвместно. Решихме, че това ще е полезно за малчуганите от с. Русаля. Чрез работилницата ги запознахме с норвежкото народно творчесто, а самите им рисунки бяха оформени като картички. Така изкуството се оказа универсалното средство за комуникация между деца, които живеят в различни държави и говорят на различини езици„, обясни Деница Милушева.

Експозицията може да бъде посетена само тази вечер, а на откриването ще присъстват и малчуганите, сътворили рисунките. След представянето изложбата ще отпътува, за да бъде показана в училище „Мinipicasso”.

По-късно през годината възпитаниците на норвежкото школо ще изпратят във Велико Търново своите творения, вдъхновени от българското народно творчество.

Диана Колева