Образование

Децата от ОУ „Христо Ботев“ в село Ресен взеха участие в две важни инициативи

 

Учители, ученици и родители от ОУ „ Христо Ботев“ в с. Ресен се включиха активно в дарителска кампания за подпомагане на хора в нужда, жители на селото. Инициативата се проведе в навечерието на Бъдни вечер и Коледа и бе по предложение на Ученическия съвет в школото. Нейни организатори са инициативната група „Живея чисто в Ресен“ в партньорство с  Кметство Ресен и  включваше даряване на хранителни продукти под мотото „ Сита Коледа за всеки“. За целта бяха поставени специални кошници за хранителни продукти на различни места в селото. Благодарение на нея подкрепа получиха близо 20 семейства от населеното място.

Децата взеха активно участие и в дарителската кампания за събиране на средства за местния храм „Св. Димитър Солунски“. Те се  включиха с голям ентусиазъм в коледни работилнички за изработка на картички, които благотворително се продаваха във верига ресторанти в град Велико Търново, а събраната  сума бе 510 лв.

„От името на учителите благодарим на нашите възпитаници за съпричастността . Благодарим  и на родителите , които възпитават своите деца в дух на милосърдие, християнски добродетели и щедрост. Благодарим на нашите приятели от Велико Търново. Дарителството е проява на грижа към ближния и духовна потребност. Грижа към запазване на културното ни наследство. Нека носим доброто в сърцата си. Нека Новата година донесе здраве, радост и успех на всички. Вярваме, че участието ни  в други кампании ще продължи.“ – това каза за Общинско радио Велико Търново  Дияна Джанзова – старши учител в ОУ „ Христо Ботев“ в  село Ресен.

Пламена Димова