Образование Община

Детските градини във Велико Търново са готови да приемат своите възпитаници

Детските градини във Велико Търново са готови от 4 януари да приемат своите възпитаници. Според предварително проучване над 1600 момичета и момчета ще се явят в предучилищните заведения в първия работен ден на 2021 г., съобщи директорът на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова. По нейни думи това са 70 на сто от записаните деца. Най-много – по 150 малчугани, ще влязат в детските градини „Ален мак“, „Райна Княгиня“ и „Слънчев дом“. 120 деца очаква „Иванка Ботева“ и по 100 „Евгения Кисимова“ и „Слънце“, каза Игнатова.
Всички градини са обезпечени с хранителни продукти, консумативи и персонал.
От родителите няма да се изисква да представят медицинска бележка от личния лекар. Те ще попълнят декларация, че детето им не е било в контакт със заразно болни и, че в семейството няма лица с COVID -19.
„Родителите трябва да бъдат съпричастни, да спазват наложените противоепидемични мерки и да съдействат на екипа и ръководството на учебното заведение, за да можем заедно да преминем през пандемията. Да бъдат отговорни и когато забележат симптоми на заболяване – да не водят децата си в детските градини“, коментира Пенка Игнатова.