Денят

Десетки търновци се канят да водят дела срещу ВиК заради безводието

Възмутени жители на Велико Търново, които от тази нощ останаха без вода заради крупна авария, подготвят масови съдебни дела срещу ВиК „Йовковци“. Негодуващите твърдят, че са се консултирали с юристи и предприемат съдебни мерки за обезщетения по Закона за задълженията и договорите.

„Всяка година се случва градът и десетки по-малки населени места да останат на сухо с дни наред по празници и в уикенди, заради дефектирали съоръжения. Ще настояваме за обезщетения от дружеството доставчик на питейна вода заради пропуснати ползи, защото много от нас сме съдържатели на хотели и заведения. Базите ни са пълни с туристи и без вода е ад“, коментират предприемачи.

Граждани на старата столица пък смятат, че са ощетени, защото са изрядни платци, а не получават качествена услуга и също смятат да търсят правата си по съдебен ред заради непозволено увреждане.

Кметът на общината осигури водоноски във всички търновски квартали, за да могат жителите да облекчат положението си. Междувременно минералната вода се изчерпа в магазинната мрежа още сутринта и се наложи търговците да правят нови заявки.