Денят

Десетина младежи зарадваха от „Приятели, помагайте“ за бала

Близо 10 младежи от Великотърновска област ощастливиха в най-важният ден в живота им – балът, от местното сдружение „Приятели, помагайте”. Припомняме, че още през февруари организацията стартира кампания за събиране на дарения на бални ролки и костюми за завършващи тази година, в неравностойно положение. Целта бе и те да са част от хубавата и незабравима вечер – абитуриентския бал.

„Събитието беше в София. Там събрахме всичките 100 деца от цяла България. Толкова бе хубаво да виждаме техните усмивки. Това бяха деца от домове, социално слаби семейства и без родители, отглеждани от близък или роднина. Бяха дарени много рокли за момичетата, модерни, красиви, разноцветни, костюми за момчетата. Огромно разнообразие от обувки, чанти, аксесоари. Всеки взе това, което си хареса, то остава за тях. Останаха доста дрехи, така че се надяваме следващата година да помогнем на още повече деца. Добри хора има в България, които дариха много рокли и костюми. Помнете, че доброто винаги побеждава”, обобщи кампанията за Общинското радио Надежда Горанова, доброволец в сдружение „Приятели, помагайте” – Велико Търново.

Сдружение „Приятели, помагайте” е създадено преди две години от албанеца Лео Кадели с регионални структури в цялата страна. Организацията е направила и едноименна група във Фейсбук, за да може по-бързо информацията да достига до повече хора. Вече 19 000 души харесват страницата на добротворците, значителна част се включват в каузите им.

Кремена Крумова – Попова